The Engine of Innovation Mindset vertelt vijf verhalen die samen alle aspecten van innovatie en cultuurverandering belichten. Elk verhaal bundelt een reeks krachtige ideeën en inzichten rond één bepaald thema. Iedereen in een organisatie kan bijdragen tot de innovatieve slagkracht van de organisatie. Van Human Resources tot Project Managers, van de CEO en directie tot jonge starters.


Hier een overzicht van de vijf verhaallijnen.

Slide11.JPG

RED.
Waarom moeten we innoveren?

In het eerste hoofdstuk leer je waarom organisaties vandaag het zo moeilijk hebben om te innoveren. Waarom lijken processen die vroeger perfect werkten, plots meer kwaad dan goed te doen. Dit hoofdstuk 'Organisaties op zoek naar een nieuw evenwicht' legt de vinger op de wonde.

Sleutelbegrippen: 2D & 3D, Red Monkey


HEROES.
Welke competenties zijn cruciaal?

Managers moeten helden zijn. Ze moeten durven opkomen voor hun medewerkers, maar moeten zich ook kwetsbaar opstellen. Het idee dat managers de slimste van het team moet zijn, is niet meer haalbaar. Ze moeten het op een andere manier handig voor elkaar krijgen.

Sleutelbegrippen: Competentie, HR, Agility Matrix


Slide15.JPG

RISE.
De structuUR van je organisatie

Hoe creëer je een structuur die innovatie bevordert in je organisatie? Dit laatste hoofdstuk tackelt deze vraag en overloopt de manier waarop organisaties de switch kunnen maken. Vier stappen en aantal zeer duidelijke richtlijnen ondersteunen CEO's en directie in een veranderingstraject. 

Sleutelbegrippen: EOI Steps, Innovation Deployment

Slide12.JPG

ENGINES.
Wat is een lerende organisatie?

Informatie is de grondstof van de 21e eeuw. Teams en organisaties die deze grondstof niet kunnen mijnen en verwerken, zullen nooit hun innovatievermogen kunnen opkrikken. Leren en het organiseren van leerprocessen is dan ook een essentiëel onderdeel van de EOI Mindset.

Sleutelbegrippen: Jeff's Law, AAA-Learning


Slide14.JPG

JUNGLES.
Hoe manage je je portfolio?

Om ideeën een overlevingskans te geven in de jungle van jouw organisatie, moet je strategisch omgaan met je portfolio. Welke ideeën zijn klaar voor de markt? Hoe bescherm je prille creatieve denkpistes? En hoe zorg je ervoor dat die creativiteit bijdraagt tot de missie van je organisatie en team?

Sleutelbegrippen: Portfolio Matrix, 3D-Business Units


Slide46.JPG

DE EOI Mindset Map

Alle verhalen worden gebundeld in één kaart die als leidraad dient om aan de slag te gaan als expert in organisaties. Naast de vijf hoofdverhalen biedt de kaart een rijkdom aan nieuwe woorden en inzichten om elk aspect van cultuurverandering te benomen en te begeleiden.